<

Pepe vitorlás történelmet írt!

A 13 éves vitorlázó, Koch Péter első helyezett lett a 2021. év optimist hajóosztály ranglistáján, 151 magyar kortársát maga mögött hagyva. A Fertő Tavi Vitorlás Szövetségben még egy gyermek sem ért el ekkora sikert.

A vitorlás sportágban évente egyszer összesítik a magyar versenyek eredményeit, ami alapján felállítanak egy rangsort. Ifi korosztályban a soproni Koch Pepe szerepel a ranglista élén. A 13 éves fiú tavaly serdülő korosztályban lett magyar bajnok. Idén került át az ifibe, ahol a 15 éveseket is megelőzte. Amellett, hogy a Fertő Tavi Vitorlás Szövetségben még senkinek sem sikerült ilyen rangos helyezést elérnie, ez az eredmény számít majd a következő évi versenyek válogatóján is. A fiú utolsó világversenye a Garda-tónál megrendezett világbajnokság volt.

– A célom az volt, hogy a legjobb 150 közé kerüljek, ami sikerült is, mégsem vagyok elégedett – meséli. – Az idei számomra egy egypontos szezon volt, ugyanis számos dobogós helyezésről egy pont híján csúsztam le. A vb-n is csupán egy pont kellett volna ahhoz, hogy bekerüljek az arany csoportba.

Mivel most kezdődik a külföldi vitorlás szezon, a fiú minden hónapban más külföldi országban vesz részt versenyeken. A sorozat a Kanári-szigetekkel és Barcelonával kezdődik. Pepe idén kezdte meg tanulmányait a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban. A versenyek miatt sokat fog hiányozni, de szerencsére mind az iskola vezetősége, mind a tanárok maximálisan támogatják a sportpályafutását. Az oktatás színvonalával és az osztályközösséggel a fiatalember rendkívül elégedett.

Forrás: sopronmedia.hu

logo_gray

Fertő Tavi Vitorlás Szövetség

Székhely: 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

Postai cím: 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

Vitorlás kikötő: Fertő tavi Vízitelep, Sopron 01162 hrsz

Ügyvivő:

Jónás Nikolett +36 70/6784400 | jonas.nikolett@fvsz.eu


Hajóhely-bérléssel, viziteleppel kapcsolatos ügyek:

+36 70/6784400 | info@fvsz.eu


 

Szolgáltatásaink:

• Kikötőhely bérlés
• Szállás
• Rendezvényszervezés
• Hajóvezetői tanfolyam
• Táborok

Copyright 2017 © All Rights Reserved

X