<

MVM Laser Flottabajnokság, Balatonfüred 2017.

ESEMÉNY, IDŐPONT, HELYSZÍN MVM Laser Flottabajnokság, Balatonfüred

2017. 06. 19 - 21.

INDULÓK SZÁMA Laser 4.7 - 34; Laser Radial – 21; Laser Standard - 4
FUTAMOK SZÁMA Laser 4.7 - 6; Laser Radial - 7; Laser Standard - 8
IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK 4- 15 csomó
RÉSZTVEVŐ VERSENYZŐK Laser 4.7: Aklan György, Gál Dóra, Gál Zsuzsa, Illanitz Igor, Kovács Attila, Molnár Lilla, Ódor Benő, Orbán Botond, Rác Karina

Laser Radial: Bakó Csenge

Laser Standard: Pandur Péter (FVSZ)

EREDMÉNYEK Laser 4.7: ; Rác Karina – 1. hely, női 1. hely; Kovács Attila - 5. hely, U16 1. hely; Orbán Botond – 16. hely; Aklan György – 17. hely; Molnár Lilla – 25. hely; Illanitz Igor – 26. hely; Gál Zsuzsa – 33. hely; Gál Dóra – 34. hely

Laser Radial: Bakó Csenge - 10. hely, női 1. hely

Laser Standard: Pandur Péter (FVSZ) – 3. hely

A verseny előtt három nappal érkeztünk és két napot edzettünk a csapattal 25-30 csomós északi szélben. Sajnos a versenyre tovább állt az északi front és végül teljesen más körülmények között, extrém gyenge szélben került sor a futamokra.

A Laser hajóosztályok Flottabajnokságán és egyben idei második Ranglista versenyén Laser 4.7-ben 34, Laser Radialban 21 és Laser Standardben 4 induló állt rajthoz. A nemzetközi versenyre cseh és szlovák versenyzők is érkeztek.

Az első versenynap nehéz kihívás elé állította a versenyrendezőséget, mivel az érkező meleg fronttal kevés szelet ígértek az előrejelzések. Ennek ellenére maximálisan sikerült kihasználni a természet adta lehetőséget és késő délután két futam került lebonyolításra 5 csomó körüli délies szélben mindhárom hajóosztály részére.

Laser 4.7-ben Rác Karina magabiztosan 1. és 2. hellyel kezdett és megnyugtató előnnyel vezetett a nap végén. Az előző Ranglista verseny győztesének, Kovács Attilának egy rossz első futam után egy 5. helyet sikerült teljesíteni. Hasonlóan félig sikeres napot zárt Aklan György is, aki egy értékes 3. helyet csinált az első futamban, majd a másodikban betlizett. Bakó Csenge szintén 3. hellyel kezdte a versenyt a Laser Radial mezőnyben, amit szintén egy gyengébb futameredmény követett.

A verseny második napján 8 csomó körüli átlagszélben rajtoltak a mezőnyök az első futamban, aztán a második futam rajtjára már a 15 csomót is elérte a szélerő, végül a harmadik futam végére fokozatosan leállt. A Laser Standard részére négy, a Laser Radial és a Laser 4.7 osztályoknak három futamot sikerült teljesíteni.

Laser 4.7-ben Karina megtartotta vezető pozícióját a második nap végén is, azonban egy 1. és egy 3. hely mellett, egy rossz rajttal hatalmas kiesőt szedett össze. Attila nem igazán találta meg nyerő formáját, de azért egyenletesen az első 10-ben vitorlázva megtartotta esélyeit a dobogó harmadik fokára a verseny zárónapja előtt. Remek napot zárt Orbán Botond egy 5. és egy 11. futameredménnyel.

Laser Radialban Bakó Csenge egy 8. hely mellett egy közepes és egy gyenge futamot produkált. Laser Standard osztályban pedig Pandur Péter egyenletesen, felváltva hozta a 2. és 3. helyeket a karcsú, mindössze 4 fős mezőnyben.

Az esemény zárónapján 5-8 csomós szélben ment le az első futam, de a második futam befejezéséhez már csak a Laser Standard részére maradt elegendő szél, a Laser Radial mezőny futamát a negyedik pályaszakasz végén kellett rövidíteni, míg a Laser 4.7 második futama érvénytelenítésre került.

Laser 4.7-ben a stresszes utolsó futamban két fronton folyt a küzdelem, az első helyen álló Karina és a második helyen álló Vida Péter között a verseny győzelemért folyt a harc, Kovács Attila pedig további 4 esélyes versenyzővel a bronz éremért vitorlázott. Minden esélyes a mezőny elejére került, köztük Karina és Attila is. Végül 7. és 5. helyen értek célba a teljesen leálló szélben. Boti tudott ismét a mezőny elejében végezni a 12. helyen.

Laser Radialban Csengének jól sikerült az utolsó futam, a 13. helyen futott be, Laser Standardben pedig Peti nyerte a 7. futamot.

 

Így a Laser Standard osztálynak sikerült teljesíteni mind a 8 tervezett futamot, a Laser Radial és a Laser 4.7 hajóosztályoknak pedig 7, illetve 6 futamból került kihirdetésre a végeredmény, ami az időjárási feltételeket figyelembe véve nagyon jó eredmény.

 

A legnépesebb Laser 4.7 hajóosztály versenyében, ahogyan ebben az extrém gyenge szélben várható is volt, nagyon szoros, stresszes küzdelem folyt a győzelemért.

A „hazai” rendezés mindig más, ilyenkor a szokásosnál is fontosabb a csapat számára, hogy elhozzák a győzelmet a saját versenyünkön. Az eddigi mindkét versenyt nyerték az idén, de most, az „itthoni” az sikerült a legjobban! Megnyerték az abszolút versenyt és az összes kategóriás győzelmet megszerezték a srácok.

Ezúttal Rác Karina végzett a mezőny élén, az első futamtól kezdve vezette a mezőnyt és ezt a pozíciót a verseny végéig nem adta ki a kezéből. Természetesen válogatott versenyzőnk ezzel egyben a Női kategória győztese is lett.

Kovács Attila nem találta igazán meg a fonalat és idei két versenygyőzelmét követően ezúttal az 5. helyig jutott az abszolút listán, vígaszul ezzel is fölényesen nyerte az U16-os korosztály versenyét.

Laser Radial hajóosztályban a lányok versenyét Bakó Csenge nyerte meg.

Laser Standard-ben Pandur Péter (FVSZ) pedig bronz éremmel zárta a versenyt.

Fiatalabb versenyzőink számára kiváló tapasztalatszerzési lehetőség volt ez a verseny, közülük Aklan György, Orbán Botond és friss igazolásunk, Ódor Benő tudott a mezőny első felében végezni. De a többieknek is voltak szép részeredményei, a 12 éves Molnár Lilla például egy körön keresztül vezette az 5. futamot, sajnos végül elidegeskedte és a 19. helyen futott be…

Laser Flottabajnokság eredmények

Letöltés 

logo_gray

Fertő Tavi Vitorlás Szövetség

Székhely: 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

Postai cím: 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

Vitorlás kikötő: Fertő tavi Vízitelep, Sopron 01162 hrsz

Ügyvivő:

Jónás Nikolett +36 70/6784400 | jonas.nikolett@fvsz.eu


Hajóhely-bérléssel, viziteleppel kapcsolatos ügyek:

+36 70/6784400 | info@fvsz.eu


 

Szolgáltatásaink:

• Kikötőhely bérlés
• Szállás
• Rendezvényszervezés
• Hajóvezetői tanfolyam
• Táborok

Copyright 2017 © All Rights Reserved

X