<

Decathlon Kupa Optimist Ranglistaverseny eredmények

Nagyszerű versenyhétvégén vannak túl az ország legifjabb versenyvitorlázói. Az idei Decatlon Kupa Optimist Ranglista versenyen igazán kegyes volt az időjárás a versenyzőkhöz. Kiváló szél, napsütés, itt-ott sötét fellegek, de végig ideális körülmények segítették a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség által szervezett ranglista fordulót.

A nemzetközi versenyre 97 hajó nevezett, melyek között a magyar gyerekeken kívül osztrák és szlovák versenyzők is a rajtvonalhoz sorakoztak. A péntek reggeltől vasárnap délutánig tartó regattán összesen 8 érvényes futamot rendeztek, az első kettőt osztrák a többit pedig a Fertő-tó magyar oldalán. A versenyeken kívül jó hangulatú játékok, gyerekeknek készült kvíz és foci-torna színesítette a programot. Az Ifi-korosztály győztese a többszörös magyar bajnok Jeney Máté (SVE) lett, míg a serdülők között Verebély Mátyás (SVE) végzett az élen. A lányok mezőnyében Ifi-korosztályban Litke Janka (THE-YKA) állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára, míg a serdülő lányok közül az osztrák Lívia Farese (UYCNS) győzedelmeskedett. A hazai versenyzők közül hárman végeztek a mezőny első harmadában.

Az eredményhirdetés végén két nagyszerű versenyzőtől búcsúzott az optimistes mezőny. Jeney Máté sok év után a hétvégén versenyzett utoljára ebben a hajóosztályban, a hazai versenyzők közül, pedig a többszörös magyar válogatott Papp Pétert búcsúztattuk. Eredményes versenyzést kívánunk nekik későbbi hajóosztályokban!

logo_gray

Fertő Tavi Vitorlás Szövetség

Székhely: 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

Postai cím: 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

Vitorlás kikötő: Fertő tavi Vízitelep, Sopron 01162 hrsz

Ügyvivő:

Jónás Nikolett +36 70/6784400 | jonas.nikolett@fvsz.eu


Hajóhely-bérléssel, viziteleppel kapcsolatos ügyek:

+36 70/6784400 | info@fvsz.eu


 

Szolgáltatásaink:

• Kikötőhely bérlés
• Szállás
• Rendezvényszervezés
• Hajóvezetői tanfolyam
• Táborok

Copyright 2017 © All Rights Reserved

X